Γρινιεζάκης π. Μακάριος

Γεννήθηκε στό Ηράκλειο της Κρήτης. Ασχολείται με θέματα βιοηθικής και ποιμαντικής. Ίδρυσε την εκδοτική σειρά «Παντοδαπά της βιοηθικής» που τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Διδάσκει από το 2003 στην Aνωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου, ενώ κατά καιρούς δίδαξε και συνεχίζει να διδάσκει μαθήματα σε διάφορα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα μεταξύ αυτών στο Ελληνικό Κολέγιο της Βοστώνης (2000) και στις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Κρήτης (2002-2010), Θεσσαλίας (2007-2009) και Αθήνας (2010). Το 2009 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετά από πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου τον όρισε εκπρόσωπο στη Διορθόδοξη Επιτροπή Βιοηθικής.

Έχει τιμηθεί με ακαδημαϊκές και εκκλησιαστικές διακρίσεις μεταξύ αυτών με το βραβείο Science and Religion Award, του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, το οποίο για πρώτη φορά δόθηκε σε κληρικό και μάλιστα ορθόδοξο.

Την 27η Απριλίου 2015 εξελέγη παμψηφεί βοηθός επίσκοπος υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης επισκοπής Χριστουπόλεως της Εκκλησίας της Εσθονίας.